Generálkivitelezés & lakásfelújítás

Életünk folyamán többször találkozunk lakásfelújítással, lakáskorszerűsítéssel, lakásunkkal/otthonunkkal kapcsolatos építőipari munkákkal, amelyek tervezése, szervezése és kivitelezése számos esetben kihívást jelent. A Plangar Project ezekhez nyújt segítséget a megrendelőinek, hogy otthonukkal kapcsolatos munkáikat a lehető legkényelmesebben és legjobb minőségben tudják megszerveztetni és kiviteleztetni. 

Gondolom, Önökkel is előfordult már, hogy egy viszonylag egyszerű szakembert igénylő feladathoz milyen nehéz találni valakit. Lássunk erre egy gyors példát: 

Vettünk egy csodaszép csillárt, és szeretnénk ha a nappalink dísze lenne. A felszereléséhez létra, csavarhúzó és egy villanyszerelő szükséges. Végiggörgetjük az internetes keresőfelületeket, és elkezdünk telefonálni. Találunk is valakit, vagy valakinek a valakijét, aki megtudná nekünk csinálni egy-két hónapon belül. Rendben van. Megvárjuk, hiszen, egy-két hónap nem a világ vége. Eljön a nap, meg is jön a szakink és el is kezdi a munkát. Itt kezdődik minden. A régi lámpa levételénél a plafonból egy nem elenyésző nagyságú rész leszakad. Hát ő csak villanyszerelő, glettelési munkákat nem vállal, de mintha ez nem lenne elég probléma, közli velünk, hogy a lakásunkban nincs földelés és a vezetékek régiek, nem rézből vannak. Közli velünk azt is, hogy túl nagy fogyasztású csillárt vettünk. A lakásban lévő 16 amper a többi elektromos készülék együttes használata mellett nem bírja el, így szükséges lenne a teljesítmény bővítése, amely a régi villanyóra leszerelésével járna. Ő szívesen megcsinálná, de a területi szabályoknak megfelelő vizsgával nem rendelkezik, ezért másik szakembert kellene hívnunk. A másik szakemberre megint több hónapot kellene várni, és az energiaszolgáltatónál az ügyintézés is heteket venne igénybe, a teljes elektromos hálózat felújításáról nem is beszélve. Összegezzük gyorsan mi is lett egy egyszerű lámpacseréből, és mire is lesz szükségünk:-

– Területi szabályoknak megfelelő villanyszerelő

– Energiaszolgáltatónál való ügyintézés (több órányi papírmunka)

– Anyagárak ellenőrzése és beszerzése (rendelési idők)

– Festő-mázoló szakember

– Villanyhálózat kiépítésével és felújításával foglalkozó villanyszerelő (csapat, mert egy lakásnál egy ember nem lesz elég)

Egy számunkra 15 percesnek gondolt munkából néha több hónapig tartó vívódás is lehet. Mi pont ezért hoztuk létre vállalkozásunkat, hogy megkönnyítsük és segítsük megrendelőink életét. A minőségi lakásfelújítás legfontosabb összetevője a rutin, hiszen minél többet foglalkozunk valamivel, annál járatosabbak vagyunk benne. A lakásfelújítás életünkben csak párszor jön el, ezért hatalmas rutint nem szerzünk benne, de a rutin helyett választhatjuk azokat, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak. Higgye el, nem bánja meg, ha tervezési és kivitelezési munkálatait profi emberekre bízza. 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Plangár Ádám

Projektmenedzser